I tråd med den generelle automatiseringen i samfunnet har antallet og variasjonen av eksterne salgskanaler økt betydelig. Dette har bidratt til at alle hoteller gjennom effektiv bruk av distribusjons-/salgskanaler tilgjengelig for «alle» gjester og brukere gjennom internett har markedsførings- og salgsmuligheter tidligere bare var tilgjengelig for kjedehoteller.
I dag er denne type salgskanaler, som tidligere var forbeholdt kjeder, tilgjengelig for alle som ønsker å benytte seg av slike salgsøkningsmuligheter. 
 

GDS (Global Distribution Systems)

GDS (Global Distribution Systems)

GDS (Global Distribution System) er et reservasjonsnettverk og et verktøy for hoteller som kan legge ut sine tilgjengelige rom og priser til reisebyråer og tillate reisebyråene å foreta bookinger hos hotellene. GDS kan også brukes i forbindelse med reisebyråenes bestillinger av flybilletter og leiebiler. De mest kjente GDS’ene er Amadeus, Galileo, Sabre og Worldspan.

Les mer   
IDS (Internet Distribution Systems)

IDS (Internet Distribution Systems)

IDS (Internet Distribution System) er salgskanaler for hoteller som selger rom og distribuerer priser gjennom 3.parts websider. IDS inkluderer såkalte OTAer (OnlineTravel Agencies), reiselivsportaler, reisesøkemotorer m.m. Noen av de mest kjente IDS’ene er Booking.com, Hotels.com, Expedia m. fl., Protel er fullt integrert med de fleste IDS som standard.

Les mer   
WBE (Egen hjemmesidebooking)

WBE (Egen hjemmesidebooking)

WBE/WBS (Web Booking Engine/System) er systemer for booking via hotellets egne hjemmesider. En kort beskrivelse av mulighetene gjennom protels egen løsning finnes her. For booking via hjemmesidene (i dette tilfellet protel WBE) belastes kunden for installasjonen og betaler en provisjon pr. gjennomført booking. Prismessig belastes hotellene (på SPI/protel-siden) for kjøp av integrasjonen, oppsett/installasjon og månedlig vedlikeholdslisens. Hva kundene belastes av IDS- og GDS-kanalene varierer fra aktør til aktør og er et forhold mellom kunden og den aktuelle kanal.

Les mer   

SystemPartner International har lang erfaring med integrasjonener og bruk av digitale salgskanaler. Vi hjelper våre kunder med omplementering av systemer og igangkjøring. Vi har også mye erfaring med gode bookingstrategier på nett.  

 

Fyll inn skjema for en uforpliktende gjennomgang behov.